Web Analytics

Studenter:

Så er vi i gang, nå skal vi heldigvis ha utveksling igjen.
Høsten 2023 reiser Håkon Håvadssønn Høvik ut til Italia.
Familier som har hatt utreisende studenter, forplikter seg til å ta imot innkommende studenter i 3 år med en periode på 3,5mnd pr. år. Det betyr at familiene Høgåsen  og fam. Høvik er klare for dette,  men vi trenger en tredje familie til å ta imot for året 2023-2024. Denne tredje familien jobber vi med å finne i Lillehammerområdet.

I flere år har naturlig nok Ungdomsutveksling ikke kunnet finne sted pga den verdensomfattende Corona-epidemien.

Olav Høgåsen i Tasmania 2018/2019

Her har Olav sendt oss stoff
        

Justine Kornby til Argentina


I 2017 – 2018 er Justine Kornby vår norske utvekslingsstudent, hun er i Argentina, nærmere bestemt Caleta Olivia som er en by i det nordøstre hjørnet av provinsen  Santa Cruz, ved  San Jorge Gulf ved Atlanterhavet. Byen er "liten", med et innbyggertall på ca  70,000 (i 2010 folketelling).

Justine synes å ha det fint, hun skrev følgende brev til oss i november 2017: 

Kjære Sissel og Per Arne!

 

Etter over 3 måneder i Argentina tenkte jeg å sende dere en mail for å oppdatere dere og Rotaryklubben der hjemme i Norge om hvordan jeg har det.

 Først vil jeg bare si tusen takk for at dere ga meg denne muligheten, og også for at dere oppfordret meg til å velge et litt mer spenstig land! Disse 3 månedene har gått utrolig fort, og jeg har lært og opplevd utrolig mye nytt og spennende. Selvfølgelig var det litt vanskelig i starten med tanke på språket, som var helt ukjent for meg når jeg kom hit. Spansk er fortsatt vanskelig, men jeg forstår mye og kan snakke litt. Det var ikke vanskelig for meg å tilpasse meg til den nye familien, for jeg føler meg veldig komfortabel med de og trives bra sammen med dem. Skolen derimot var litt vanskeligere. Jeg går på en veldig privat skole, som ikke har så mange elever. Det var litt vanskelig å få seg venner i starten, for ingen av elevene var spesielt interessert i å snakke engelsk, men det gikk seg til etter hvert. Undervisningen er også veldig annerledes, og jeg lærer ikke så mye for å være ærlig. Jeg vil nok mest sannsynlig starte i 2. klasse når jeg kommer hjem til Norge, noe som jeg ikke har noe problem med. 

 Vi er 4 utvekslingsstudenter her i Caleta Olivia. 2 jenter og 2 gutter. Jenta fra Tyskland er min beste venninne, og vi henger mye sammen. Jeg har også blitt veldig god venn med den ene gutten fra Belgia. 

Vi drar på Rotarymøte hver tirsdag kveld, og Interact møte hver lørdag. På Rotarymøtene spiser vi middag sammen og prater mye, noe som alltid er veldig hyggelig! Rotaryklubben tok oss veldig godt imot, og vi blir alltid inkludert i alt de finner på! Vi bruker også mye tid på Interact, som er "Rotary" for ungdommer. 

 

Hverdagslivet her kan være ganske slitsomt, ettersom det er lange dager. Jeg har også spansktimer med rådgiveren min, og jeg går på treningssenter med to av utvekslingsstudentene et par ganger i uka. Jeg må også dra tilbake på skolen 2 ettermiddager i uka for å ha gym. I starten var jeg sliten hele tiden, men nå har det blitt bedre. Etter sommerferien skal jeg og venninna mi fra tyskland mest sannsynlig begynne å ta tango timer, så det blir spennende.

        Utvekslingsstudentene i Caleta Olivia


Hjemmelengsel har jeg ikke hatt så mye av. Litt den siste perioden i og med at det snart er jul, men ikke spesielt mye. Har heller ikke hatt så mye kontakt med familien og venner i Norge. Snakker litt med mamma på meldig, men ikke mye. 

 

Denne helga kom jeg hjem fra en 3 ukers tur med utveklslingsstudentene fra 2 distrikter her i Argentina. Vi besøkte mange kjente steder i sør, og det var helt fantastisk! En uforglemmelig tur med mange fine opplevelser og gode minner. Jeg fikk mange nye og gode venner fra forskjellige land. Jeg ble også veldig god venn med Ylva, den andre og eneste utvekslingsstudenten fra Norge her i Argentina. Det var veldig trist å reise fra alle sammen, men det var også godt å komme tilbake til hverdagen. 

 

Nå har jeg 1 og en halv uke igjen før jeg har sommerferie. Og det er jo snart jul, noe som de ikke feirer like mye som i Norge. Det kommer jeg til å savne veldig.  

I sommer skal jeg til Miami med min nåværende vertsfamilie i hele Januar, og i Februar skal jeg og de andre utvekslingsstudentene dra og besøke noen venner vi fikk på Rotaryturen! Gleder meg veldig til dette, og også til å bytte vertsfamilie. Har fått et veldig nært forhold til min neste vertsfamilie, så det blir ikke noe problem for meg å bytte.                                                               Her er alle Rotary utvekslingsstudentene i Patagonia


Jeg håper alt er bra hjemme i Norge, og spesielt med Giuliana! Vi har ikke snakket så mye sammen, men sist jeg snakket med hun virket det som at hun hadde det bra.

 

Mvh Justine

   ________________________________________________________________________________

 Tellef Seierstad – til Colombia

I 2013 – 2014 er Tellef Seierstad vår norske utvekslingsstudent som har reist til Colombia. Hans opplevelser og erfaringer kan du lese om på hans blogg som du finner på nettet:

http://utvekslingicolombia.blogspot.no/


Tellef Seierstad i Colombia

Pamela Arteaga – fra Ecuador

Pamela er vår student fra Ecuador. Hun gå på Lillehammer videregående skole og har dans og reiseliv som sine valgfag på skolen. Pamela er ei blid og aktiv jente og lett å bli kjent med. Hun har fått mange norske opplevelser og blitt invitert av rotary’s medlemmer til deres arbeidsplasser og kulturformidlere. Som for de fleste studentene så synes hun nå at tiden går altfor fort.


Clara og Pamela på tur/opplæring i orientering

Clara Subirachs – fra Argentina

I 2013 var Clara vår utvekslingsstudent fra Argentina. Hun gikk på Lillehammer videregående skole og hun har nå bestått eksamen i norsk. Clara var en svært moden og flott utvekslingsstudent. Hun likte snø og vinter. Hun var opptatt av den norske naturen og en av de stor opplevelsene for henne var å se nordlys. Hopprenn i Holmenkollen er en annen stor opplevelse og ellers informerte hun villig om kultur og livet i Argentina.

 

Etter at Clara reiste tilbake til Argentina ble hun kontaktet av et norsk firma i Buenos Aires og fikk tilbud om jobb der fordi hun kunne norsk. Vi håper og tror hun kommer tilbake til Norge.

Mesna Rotaryklubbs utvekslingsstudent Clara Subirachs fra Argentina og president Elisabeth Johnsgaard ønsker alle et godt nytt år!

Clara var en flott representant for Argentina og for ungdom generelt. Det har vært en glede for klubben å være hennes vertsklubb.

Den 2. januar ble det holdt avskjedsselskap for henne med vertsfamilier og medlemmer av utvekslingskomiteen på Børkje!

Takk til alle som har bidratt slik at Clara fikk et flott år i Norge. Et bidrag til forståelse mellom mennesker, nasjoner og kulturer.


2012, Ingrid Aas Myhr i Argentina

Fra: Ingrid Aas Myhr <ingrid.aas.myhr@gmail.com>
Til: Sissel Skyltbekk <skyltbek@online.no>, Bente Akre <bente@akre-midtsund.no>, Amund Sperrud <amsp@frisurf.no>


Hei!
 
Jeg ville bare fortelle dere at jeg har kommet frem til Argentina og Cipolletti, og stortrives på utveksling! Det har vært så mye som har skjedd denne første måneden at jeg nesten ikke har hatt tid til å tenke på Norge, med alt som er av familie, venner og Rotary. Jeg er fornøyd med første vertsfamilie, og føler meg som hjemme her nå. På skolen går det så som så med språk og fag, fremdeles, men med greie og inkluderende klassekamerater gleder jeg med til hver dag. Jeg har møtt så mange nye familiemedlemmer og venner av familien at jeg går helt i surr, men navn o.l faller vel på plass etterhvert. Med spåket merker jeg fremgang hver uke, og greier nå å kommunisere, med litt hjelp av lyd-og tegnspråk, med de rundt meg. Det er selvfølgelig mye jeg ikke forstår ennå, og det kan være frustrerende i blant, men jeg vet at det går seg til etterhvert. Siden jeg kom har det vært sol og 25 grader hver dag, ikke 1 dag med overskyet eller regn. Det er nesten flaut å si det, men jeg savner faktisk det norske regnet. Jaja, og i og med at det er starten på våren her nå, kan jeg jo bare tenke meg hvordan det blir når sommeren kommer med sine 40 varmegrader og hetebølger. Det blir spennende! 
Jeg har opplevd en masse og det hele toppet seg med tur til Chile med vertsfamilien forrige helg. Vertsfar har nemlig en gård der. Der var det utrolig vakkert, og klimaet og naturen var veldig annerledes enn her jeg bor nå. Jeg red på hest for første gang i mitt liv, slappet av på farmen, var på sightseeing til andre byer (hvor jeg spiste fisk for første gang siden jeg forlot Norge. Det var godt.) og møtte selvfølgelig enn drøss med familie og venner.
 
Nå begynner ting å roe seg litt og jeg har tid til både å gjøre lekser, snakke med familie og venner der hjemme, dra på joggeturer-rett og slett roe ned noen hakk.
 
Jeg vil igjen takke for at dere og Rotary har gitt meg muligheten til å gjøre denne utvekslingen, og jeg skal gjøre mitt beste for at det skal bli et av de beste årene i mitt liv!
 
Håper ellers at alt står bra til med dere.
 
Mvh Ingrid Aas Myhr

Place content here

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Lillehammer Hotel
Adresse: Turisthotellvn 6
Postnummer: 2604
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 17:45
Møtespråk: no

Mesna RK Orgnr: 996 144 917

Møtearkiv fra
før August 2022


Place content here

NyTT fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DistriKt 2305

Loading RSS...