Web Analytics

Flott Solidaritetskonsert med Ukraina søndag 7. april i Lillehammer kirke

I en fullsatt Lillehammer kirke arrangerte Lillehammer Rotary en flott konsert med 25 ukrainske kvinner som spilte og sang med sine nasjonalinstrumenter, Bandora.

Dette var en konsert som inngikk i en Norgesturne i regi av Rotary med ukrainsk tradisjonsmusikk. Målet med dette var å støtte Ukrainas pågående kamp for sin frihet, og skaffe mer midler til Rotarys prosjekter for støtte til Ukraina.

 Lillehammer Rk hadde på en utmerket måte tatt på seg oppgaven med å arrangere dette  i Lillehammer, hvor også vårt medlem Arild Evensen hadde tatt på seg prosjektlederrollen. Det gjorde de som sto for arrangementet på en utmerket måte. Teknisk, økonomisk og gjennomføringsmessig ble dette en stor suksess.

Lillehammer kirke var fylt til siste plass med publikum som besto av Rotarianere, med Distriktsguvernør Anders Andersson i spissen, sammen med familier, venner og bekjente, og et stort antall ukrainere som holder til i vår region og andre. I alt var det ca. 350 publikummere som fylte kirkelokalet og som fikk en flott opplevelse denne kvelden.

Lillehammer Rks president Thor Svegården ønsket velkommen, deretter sang et utvalgt kor fra den lokale videregående skolen Create. Så entret kveldens hovedpersoner, DZWINHA,

scenen med 25 ukrainske kvinner med sine instrumenter, Bandora. De var kledd i flotte nasjonaldrakter og sang og spilte et sett av sanger og melodier som delvis ga klare uttrykk for Ukrainas pågående kamp mot Russland. Bl. a startet det opp med at vi alle stående sang/lyttet til Ukrainas nasjonalsang «Ennå er ikke Ukraina død». Felles for konserten var at de bruker sitt instrument og musikken som sitt våpen for et fritt Ukraina. Deres repertoar for kvelden var en fin blanding av ukrainske frigjøringssanger, lyriske og humoristiske folkeviser og mer klassiske hvor også musikk av Grieg sto på programmet.

Det ble en både gripende, morsom og underholdende konsert som ga publikum flotte melodiske opplevelser. Som eksempel på  berørt publikum kan nevnes en busslast med ukrainere fra akuttmottaket på Åmot  for ukrainske flyktninger som ved hjelp av de lokale Rotaryklubbene i Elverums distriktet hadde tatt turen til Lillehammer.  Fra bussturen tilbake etter konserten sendte de melding om at de var meget takknemlige. Dette var en meget sterk opplevelse for mange av dem. To eldre damer sendte  en tårevåt klem og sa at dette betød mye for dem.

Tusen takk til Lillehammer Rk og alle de som bidro og muliggjorde det mulig å gjennomføre og støtte arrangementet. Det var både en fin markedsføring av Rotary, men først og fremst en hyllest og støtte til Ukraina og deres representanter som var her i dag!


 
Rektor Per Svenkerud om HINN og fremtiden

28. mai 2024

Rektor Per Svenkerud om HINN og fremtiden

På kveldens klubbmøte presenterte Rektor Per Svenkerud status og fakta om HINN og fremtiden

16. mai 2024

Hjerneslags revolusjonen

Overlege Annette Farmen Huuse som er leder av hjerneslagsenheten på Lillehammer sykehus fortalte oss på en fin og fortåelig måte hva hjerneslag er og hvordan behandlig har utviklet seg enormt på dette området over de siste årene.
Meget interessant!

Johan Høstmælingen om sitt forfatterskap etc.

6. mai 2024

Johan Høstmælingen om sitt forfatterskap etc.

Johan Høstmælingen gjestet oss og fortalte om sintt forfatterskap og livet rundt det.

MESNA ROTARY FEIRER SITT 50-ÅRS JUBILEUM!!

22. april 2024

MESNA ROTARY FEIRER SITT 50-ÅRS JUBILEUM!!

1. mai 2024 har Mesna Rotary klubb 50-åra bursdag! Dette ble feiret i store og høytidelige former med jubileumsfest lørdag 20. april.
Her kommer et lite "referat" fra begivenheten, og et stort billedgalleri for å vise noe av feiringen.

Klubbmøte 15. april Litteraturfestivalen 2024 v/festivalsjef Marit Borkenhagen

16. april 2024

Klubbmøte 15. april Litteraturfestivalen 2024 v/festivalsjef Marit Borkenhagen

På vårt klubbmøte mandag 15. april var temaet «Norsk Litteraturfestival», og vi hadde besøk av festivalsjef Marit Borkenhagen
Marit viste til den flotte og spennende årets festivalplakat der figuren som kommer opp av vannet er en SJØRÅ..

Flott Solidaritetskonsert med Ukraina søndag 7. april i Lillehammer kirke

8. april 2024

Flott Solidaritetskonsert med Ukraina søndag 7. april i Lillehammer kirke

I en fullsatt Lillehammer kirke arrangerte søndag 7. april Lillehammer Rotary en flott konsert med orkesteret DZWINHA; hvor 25 ukrainske kvinner,som spilte og sang med sine nasjonalinstrumenter, Bandora.

Klubbmøte 18.3 Kunstutstilling med Cecilie Skeide

19. mars 2024

Klubbmøte 18.3 Kunstutstilling med Cecilie Skeide

I dag fortalte kurator Cecilie Skeide oss med stor innevelse og glimrende pedagogisk form om hvorledes en utstilling på Lillehammer kunstmuseum blir til, fra fødsel til åpning.
Et MEGET insiprerende og fint foredrag!

Klubb-/Intercity møte om Pakistan/LAMS 12.3.

13. mars 2024

Klubb-/Intercity møte om Pakistan/LAMS 12.3.

Møtet i dag var et Intercity møte i regi av Lillehammer Rk

Klubbmøte 26. feb Lillehammer 200 år

28. februar 2024

Klubbmøte 26. feb Lillehammer 200 år

Jostein Skurdal fotalte oss om forberedelser og planlegging av Lilkehammers feiring av 200 år som kjøpstad som skjer 7. august 2027.
Han orienterte om at man forsøker å få til et bredt arrangement med engasjement fra alle deler av byens befolkning.

Place content here

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Lillehammer Hotel
Adresse: Turisthotellvn 6
Postnummer: 2604
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 17:45
Møtespråk: no

Mesna RK Orgnr: 996 144 917

Møtearkiv fra
før August 2022


Place content here

NyTT fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DistriKt 2305

Loading RSS...