Web Analytics

Johan Høstmælingen om sitt forfatterskap etc.

På vårt klubbmøte 29. april hadde vi besøk av Johan Høstmælingen.

Det ble et inspirerende foredrag som Johan Høstmælingen holdt for oss. Han fortalte levende om hvordan han kom til en erkjennelse om at tiden var inne for noe helt annet enn å lede et reklamebyrå og ikke minst selge seg ut av et byrå han selv hadde skapt.

Med dødsfall i vennekretsen og hans kones reaksjoner på valget om å bli forfatter, ble det både trist og humørfylt på samme tid.
- Kunsten er å lage en historie om historie, mente han, - i stedet for å be pent om audiens og bruke år på å få et bokmanus godkjent, kontaktet vi forlagene og ba om et møte. Vi fortlte at vi hadde et knallbra konsept med en trilogi, et prosjekt med både bøker og film. Har dere råd til å la være? Spurte vi.

Så fikk de napp hos alle forlagene etterhvert. – Og det uten å ha en ferdig bok, smilte Høstmælingen, - kun noen få sider. Men jeg hadde tro på at plottet var gedigent, en historie om hvordan noen få personer kan velte det skjøre demokratiet i et lite land som Norge.
Og som tittelen «En nasjon i Sjakk» tilsier, det handler veldig mye om sjakk. Med seg som sjakkekspert hadde han Atle Grønn. – Han har to interesser i livet, russisk grammatikk og sjakk, kunne Høstmælingen fortelle og kom med flere anektdoter.

Via nær slektnings ekteskap  er han også nær Ole Mic Thommesen. – Mye foregår på Stortinget, fikk vi vite, - jeg fikk møte Ole Mic på kontoret hans mens han var stortingspresident. Det er viktig med research, understreker Høstmælingen og forteller videre at de fleste karakterene i boken er basert på folk han kjenner, selv om de så klart har andre navn. – Det fine med at kjenner typene er at det da blir mye lettere å tenke seg hvordan de reagerer på utfordringer og hendelser. Det er mange lillehamringer og mye Lillehammer i boken, sier han, - det hele begynner jo med at kongeboligen på Maihaugen blir sprengt og at statsministeren blir bortført fra hytten sin på Hafjell.
Avslutningsvis innrømte han å ha vært rotarianer, men at tiden som småbarnsfar blir for kort. – Ledig tid kan regnes i sekunder, smilte han.

Det må også fortelles at «En Nasjon i Sjakk» er blant de aller beste debutromanene salgsmessig sett, og boken fikk i sin tid en sekser på de fleste terningene. Nå er Johan Høst, som er hans forfatternavn, straks klar med bok nummer to. Og ikke minst, filmrettigheter er solgt. Nevnes bør det også at fra torsdag denne uken er paperback-utgaven til salgs hos Ark på Strandtorget for bare 99 kroner.

Referat v/Tore Feiring

 
Rektor Per Svenkerud om HINN og fremtiden

28. mai 2024

Rektor Per Svenkerud om HINN og fremtiden

På kveldens klubbmøte presenterte Rektor Per Svenkerud status og fakta om HINN og fremtiden

16. mai 2024

Hjerneslags revolusjonen

Overlege Annette Farmen Huuse som er leder av hjerneslagsenheten på Lillehammer sykehus fortalte oss på en fin og fortåelig måte hva hjerneslag er og hvordan behandlig har utviklet seg enormt på dette området over de siste årene.
Meget interessant!

Johan Høstmælingen om sitt forfatterskap etc.

6. mai 2024

Johan Høstmælingen om sitt forfatterskap etc.

Johan Høstmælingen gjestet oss og fortalte om sintt forfatterskap og livet rundt det.

MESNA ROTARY FEIRER SITT 50-ÅRS JUBILEUM!!

22. april 2024

MESNA ROTARY FEIRER SITT 50-ÅRS JUBILEUM!!

1. mai 2024 har Mesna Rotary klubb 50-åra bursdag! Dette ble feiret i store og høytidelige former med jubileumsfest lørdag 20. april.
Her kommer et lite "referat" fra begivenheten, og et stort billedgalleri for å vise noe av feiringen.

Klubbmøte 15. april Litteraturfestivalen 2024 v/festivalsjef Marit Borkenhagen

16. april 2024

Klubbmøte 15. april Litteraturfestivalen 2024 v/festivalsjef Marit Borkenhagen

På vårt klubbmøte mandag 15. april var temaet «Norsk Litteraturfestival», og vi hadde besøk av festivalsjef Marit Borkenhagen
Marit viste til den flotte og spennende årets festivalplakat der figuren som kommer opp av vannet er en SJØRÅ..

Flott Solidaritetskonsert med Ukraina søndag 7. april i Lillehammer kirke

8. april 2024

Flott Solidaritetskonsert med Ukraina søndag 7. april i Lillehammer kirke

I en fullsatt Lillehammer kirke arrangerte søndag 7. april Lillehammer Rotary en flott konsert med orkesteret DZWINHA; hvor 25 ukrainske kvinner,som spilte og sang med sine nasjonalinstrumenter, Bandora.

Klubbmøte 18.3 Kunstutstilling med Cecilie Skeide

19. mars 2024

Klubbmøte 18.3 Kunstutstilling med Cecilie Skeide

I dag fortalte kurator Cecilie Skeide oss med stor innevelse og glimrende pedagogisk form om hvorledes en utstilling på Lillehammer kunstmuseum blir til, fra fødsel til åpning.
Et MEGET insiprerende og fint foredrag!

Klubb-/Intercity møte om Pakistan/LAMS 12.3.

13. mars 2024

Klubb-/Intercity møte om Pakistan/LAMS 12.3.

Møtet i dag var et Intercity møte i regi av Lillehammer Rk

Klubbmøte 26. feb Lillehammer 200 år

28. februar 2024

Klubbmøte 26. feb Lillehammer 200 år

Jostein Skurdal fotalte oss om forberedelser og planlegging av Lilkehammers feiring av 200 år som kjøpstad som skjer 7. august 2027.
Han orienterte om at man forsøker å få til et bredt arrangement med engasjement fra alle deler av byens befolkning.

Place content here

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Lillehammer Hotel
Adresse: Turisthotellvn 6
Postnummer: 2604
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 17:45
Møtespråk: no

Mesna RK Orgnr: 996 144 917

Møtearkiv fra
før August 2022


Place content here

NyTT fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DistriKt 2305

Loading RSS...